Trevlig Valborg!

Det blir ingen majbrasa för mig, vågar mig inte ut i blåsten om man skulle råka bli ännu mer förkyld så jag stannar inne, kollar på Humorgalan på fyran och myser med en skål godis. Det är jag värd efter denna vecka tycker jag! Men det är tråkigt att inte kunna vara med och fira Millies första Valborg...Mår i varje fall betydligt mycket bättre idag än vad jag gjort sen i söndags. Igår var första dagen jag var hemma med Millie själv och just igår så bestämde hon sig för att ha en jag-ska-bara-sova-40-minuter-totalt-dag. Inte. Så. Kul. Hade ju funkat bra om hon hade nöjt sig med att ligga i babygymmet men nu ville hon bara utföra sin senaste konst i samlingen, "dra sig upp" (nåja, med bra hjälp av någon vuxen såklart)...jag orkade inte riktigt göra den konsten tiotusen gånger, men jag gjorde mitt absolut bästa (med sövningsförsök däremellan) och när Stefan kom hem tvärdäckade jag i soffan. 

Millie bjöd dock på tio timmars sträcksömn inatt och vi har sovit flera timmar idag så nog gav hon tillbaka :)...och det finns ju absolut inget i världen man inte skulle göra för henne men just där och då när man var så trött så man var alldeles yr då var det svårt att hålla kämparglöden uppe och tjoa "hurrrraaaa vad du är duktig" hela dagen. 

Men hon är så duktig, fantastisk och fin och jag undrar vad sjutton vi har gjort utan henne? Och vad har vi gjort för att förtjäna henne? Hjärtat svämmar över av kärlek flera gånger om dagen...

På plats i det som vanligtvis är favoritaktiviteten

Lovade ju förresten bilder på nya sminkväskan från Desigual, som för övrigt är ett av mina favoritmärken, så härliga mönster och roliga och tänkvärda texter på många av sina väskor, kläder och skor...Smarta småfack och avtagbar del där jag förvarar mascara, eyeliner och kajal, skönt att ha med sig i väskan om man behöver rätta till sminket när man är borta :). Läget annars då? Jotack. Det rullar på. Jag njuter av att vara föräldraledig, speciellt den här tiden på året...möta våren, Millies  första, och bara fånga dagen. 

Ha nu en riktigt trevlig Valborg kära du! 

PS: en liten tanke skickar jag såklart till katten Valborg som skulle fyllt år idag men tyvärr fick lämna oss för katthimmelen i vintras 💕.

❤️

Min ängel!

Vi har världens snällaste bebis. Hon sover i princip hela nätter och har aldrig varit "jobbig"...nu är första gången sen hon föddes som jag känner mig mer död än levande. Och det beror på denna förkylning. Bergis att den kommer från helvetet. Igår åkte jag till vårdcentralen för första gången sen 2010 då jag var där och tog bort ett par leverfläckar.  Råkade till och med ringa till fel vårdcentral för jag visste inte vilken jag tillhörde, haha. Jag vaknade natten till igår med sprängande öronvärk så jag ville utesluta öroninflammation alternativt få penicillin snabbt så att Stefan kunde gå tillbaka och jobba, han har varit en ängel och stannat hemma & tagit hand om både mig och Millie! 

❤️

Det var som tur var ingen öroninflammation, läkaren föreslog avsvällande näsdroppar men jag vågar faktiskt inte. Har knaprat alvedon sen i söndags och vill inte att mer kemikalier än nödvändigt ska gå över i bröstmjölken. Hittade koksaltlösning med aloe Vera och passade också på att hämta ut apotekgruppens "baby to be-Box" som jag beställde i november men inte hämtat, haha. Inte helt impad av innehållet. Fler saker till föräldrar än till barn och tidningen "föräldrar och barn" som följde med var från februari 2014 (!)...well, nu var den ju gratis så man ska inte gnälla, men man har blivit så bortskämd med fina babyboxar både på BB och skickat till sig med sånt man verkligen haft användning av. 

Igår hade vi Saw-kväll här hemma. Nöjd över att jag orkade se och nöjd över att jag vågar se de här dunderläskiga filmerna. Jag gillar dock andemeningen i dem, att man ska vara glad för det man har och inte ta något eller någon för given. Sen att jag har en kudde att gömma mig bakom är en annan femma 😉...

På tal om inget alls så köpte jag något litet på Desigual i lördags, kan visa sen! 
Hoppas allt är toppen med dig! 

❤️


Sjuk.

Blev lite frånvaro här sen sist. Vi har umgåtts med mamma, sytt en sjal, varit in till stan och i lördags åkte vi som sagt upp till Kungsträdgården och promenerade runt i omgivningarna. Mysigt! Mötte upp Anna och Emma (Millies "faster" och kusin) också, snabbdejt men lika skoj för det!

Igår blev jag dock superdålig...har nog inte varit så sjuk och orkeslös sen jag hade halsflussen lagom till studenten. Orkade verkligen inget, otäckt när man inte ens orkar lyfta sitt barn :(...jag är aningen bättre idag men hemskt ont i halsen och tryck i öronen. Hoppas det är sviter efter den långa promenaden...och hoppas innerligt att Millie slipper!

En sjuk mamma som inte vågar riskera att smitta ner sitt barn genom att ligga och andas på henne resulterade dock i Millies första natt i egen säng. Det gick toppen, hon sov som en stock :)

Bjuder på lite bilder från veckan som gått...PS: jag har fått mina första gråa hårstrån också. Herregud. 
Joysan

- Make each day count!

RSS 2.0