Mats Paulson - Barfotavisan.

Mats Paulson - Barfotavisan
När jag var liten var det regel snarare än undantag att vi bastade minst en gång i veckan. Speciellt på helgerna då huset var fullt med folk. Mamma och pappa har varit familjehem så länge jag kan minnas och på helgerna fick jag tre extrasyskon och bland det bästa vi visste var bastun och "nynn-tävlingen" som gick ut på att en av oss skulle nynna på en sång och så skulle alla andra gissa vilken låt det var. Den som gissade rätt fick äran att nynna på nästa sång. En av de sånger som allt som oftast nynnades fram från mig var Mats Paulsons "Barfotavisan" - en av de första låtarna jag lärde mig utantill eftersom det var avslutningssången på lekis inför mitt första sommarlov.

Jag kommer ihåg hur vi stod vid staketet, alla i min lekis-klass, och sjöng "Det finns så mycket att titta på när sommaren kommer till oss. Grodor som hoppar i bäck och damm och kalvar som nyss kommit loss..."

Än idag kan den här sången ploppa upp i min lilla hjärna och jag åker tillbaka i minnet, till min första "skolavslutning" och till alla härliga bastukvällar där vi sjöng. Hellre än bra *fniss*

Villgott är nyladdad.

Har precis fyllt på min lilla Villgott med musik. Det var ett tag sen jag laddade in nytt där. Eller, nytt och nytt. Jag plockade fram favoritskivan med Jessica Simpson - "In this skin". Och så passade jag på att lägga in julalbumet också. Älskar hennes tolkning av "O holy night". Så nu ligger de på både mobilen och Villgott. Villgott är min Mp3 alltså.

(Han heter Villgott för att musik vill gott. Musik mår man bra av.)

Valde att ha låten "underneath" som ringsignal. Den är jättefin och träffar rakt in i hjärtat."Sometimes it's hard when you're so deep inside
To see all you can lose in a blink of an eye
Dreams could be shattered
You could be gone
How would I survive
Cause you're where I belong
My soul-believer
Without you, I don't know who I would be" 


Idag är det pappas dag.För att min pappa alltid finns där och för att han är den snällaste människan i hela världen.

Tänk så lyckligt lottad man är! Det är inte alla som har en pappa, även fast ens pappa finns i livet så är det ju inte säkert att han är en pappa. För att "pappa" blir man inte automatiskt bara för att ens barn föds. Pappa är man. Och min pappa är verkligen en pappa, inte bara min, för han ställer upp och finns där för alla andra också, som kanske inte har en pappa.

Det tycker jag är häftigt och det beundrar jag min käre far för.

För ett par år sen sjöng jag in ett litet videoklipp på farsdag, med en av pappas favoritlåtar. Det hade ju varit skoj att göra igen, men det hade blivit "host-kompat"...jag har inte heller skickat några blommor eftersom att de inte kom fram när jag skickade på hans födelsedag, så pappa får vänta på sin present till nästa helg, för då ska vi ju åka hem-hem.

Men jag hoppas att du får en toppendag, för det är du värd!

I love you pappis! Ses om en vecka! :-)

Joysan

- Make each day count!

RSS 2.0