Långhelg i korta drag.

Hängde med in till stan på påskafton medan Stefan jobbade. Spontan långpromenad till familjen Karlsson efter lite strumpbyxeshopping och kepsprovning. Påskmiddag med familjen Larsson på eftermiddagen och vidare därifrån hem till Stefans bror för lite umgänge med alla syskonen Larsson hela kvällen. Mysigt! Första gången Millie sov hos farmor och farfar. Hade gått ok men hon hade hållt de vakna från tvåtiden på natten och somnat av trötthetsutmattning ett par timmar senare 😔. För mycket nytt för henne men det kommer nog gå bättre nästa gång 😊. 

Igår var vi hos kära vänner i Sthlm och idag har vi fortsatt att vårstäda i trädgården. Fina Tobbe & Michelle kom över med fika också 😊. Och nu på kvällen blev det middag med our deers. Älskar att bo här med våran bullerbykänsla 💕. 


❤️

 

Allt eller inget. Eller?

Idag är det måndag och jag hade min åttaveckors-mätning (numera nio veckor sedan start). Ytterligare minus på måttbandet men vågen står lite still. Mest beroende på omfördelning av kroppsmassa men också för att jag tappat fokus lite. Det här med att flytta fram målet en vecka var ingen bra idé. "Ah! En vecka extra att klara det på...jag kan tagga ner lite..." - verkade min hjärna tycka det var helt ok att tänka 😉. Också påsk på det. Dessa livsnjutarutmaningar som ju alltid kommer vara just utmaningar eftersom jag ändrar livsstil. Jag äter inte lika mycket skit längre men när jag gör det så äter jag mycket skit 😉 och det är där jag måste in och peta lite nu för att klara detta på riktigt! 

Så, allt eller inget, eller?

Nä, men lite jävlaranamma och nu får det vara nog och NU HÅLLER DU FOKUS JOYSAN!! Nu är det tusan bara ok med gottigt (litegrann) på lördagar. BIG NONO alla andra dagar och jag tänker även utesluta kolhydrater (pasta, bröd osv) då jag märkt under dessa nio veckor att jag mår bättre utan 😊. 

Och av erfarenhet vet jag att med lite tidspress jobbar jag bättre 😁. Så med andra ord...hejhej sista fokusperioden! Nu kör vi så det ryker, om fyra veckor ska vi vara i mål! Heja mig! 

Som vanligt, veckans träning nedan.

Vardagsmotion i form av att vårstäda trädgården (och ett intervallpass på crosstrainern) ger bra utfall på mitt aktivitetsarmband ☺️.

 

Måndag - korta intervaller, som jag skrev i det senaste inlägget i denna träning- och hälsa-kategori 😊. Börjar känn riktig kärlek till dessa intervallpass, så kul! 

Tisdag - vilodag

Onsdag - Blast (superlicious). Några minuters uppvärmning med hopprep. Tre varv, 20 rep av varje övning. Massa extrasteg idag eftersom Millie vägrade sova förmiddagsnapen, så hon fick vackert hänga med mig 😁...men jag fick flytta på mig hela tiden så att jag inte trampade på henne, haha... passade på att använda henne som tyngd under vissa övningar 😉. 

Jag är ju egentligen inte överförtjust i styrkepassen men ska verkligen jobba på att börja gilla dem...det är ju lika viktigt med dem som med konditionen.

Torsdag - första passet på gymmet sedan Millie hade legat i min mage i åtta veckor 😉. Sa upp mitt gymkort för att jag var osäker på hur jag skulle träna och efter att hon kom har jag naturligtvis prioriterat att hänga på hemmaplan. Nu fick jag som sagt tillfälle att testa tre veckor på mitt favvogym så idag var första passen där. Ett pulsgång (crosstrainer) och ett afrodanspass. roligt! Visste inte hur mycket jag hade saknat detta! Hade träningsvärk från onsdagens pass men kunde köra rätt hårt ändå. 

Fredag - 5 km run for fun. Veckans härligaste pass! Jag och Prince Charming i vårt elljusspår medans Millie hängde med tant Michelle och Tobbe 😊. Även fast jag tränar prestationsinriktat och mäter mig även på detta pass så lägger jag inte så stor vikt vid just prestationen. Ser det som ren och skär lyx att vi får en timme till träning tillsammans. Huvudsaken är att det blir 5 km. 

Lördag och söndag blev vilodagar med påskmat och vänner-och-familje-häng ❤️. (Dock två timmars promenad till och från familjen Söt på lördagen 😊)


Långfredag.

En rätt lång fredag som startade med lite sovmorgon (dock gick larmet aka Millie första gången redan vid sju. Men sen fick vi faktiskt sova till tio. Välbehövligt efter en lite strulig natt. 

Lugn förmiddag och en eftermiddag med vårstädning i trädgården, en löptur (tillsammans idag också medans Millie hängde med Tobbe och Michelle) och sedan middag och "Lets dance" hos Millies barnvakter 😊.  

Och självklart har vi haft en liten påskkärring här hemma idag 😍...


Joysan

- Make each day count!

RSS 2.0