Ekorrhjul och revansch.

Veckans träning blev lagt på den senare delen av veckan...ibland får man liksom inte till rutinerna när man ska få ekorrhjulet att snurra och då blir det oftast träningen som blir lidande. Inför veckan som varit hade jag dessutom inte heller lagt upp min planering vilket resulterade i att jag trodde att det skulle vara riktigt skitjobbiga pass så jag blev trött bara av att tänka på det. Mitt första pass fick jag därför inte till förens onsdag kväll. Korta intervaller där jag skulle springa 1 min, joggvila en minut och detta totalt 6 ggr. Veckans andra pass blev i fredags morse och då skulle jag springa i prattempo 3 km. 


Heeelt ok pass om du frågar mig. 

Och så kom då söndagens pass...det jag tränat inför, att springa en mil på 65 minuter. Hoppades på att slippa motvind. Fick inte riktigt som jag önskade men däremot fick jag vårluft med strålande sol! Härligt! 

Sååå, klarade jag mitt mål? Nej, tyvärr. Sprang på 67 min vilket var en förbättring på 3 minuter från förra veckan. Är nöjd för att jag förbättrade mig och för att jag återigen sprang en hel mil, är inte nöjd för att jag var två minuter ifrån mål...analysnörden i mig går igång och det finns ett par orsaker som gjorde att jag inte klarade tiden; att jag inte kunnat hålla mitt program pga att jag var sjuk hela februari. Och så motvinden. Fasen vad jobbigt det blir! 

Hursomhelst, nu har jag en veckas "paus" innan jag hoppar på nästa 10-veckors-program, den pausen la jag in dels för att jag ville ha en vecka där jag inte var program-bunden...men också för att ge mig själv en revanchvecka om jag, som nu, skulle hamna så här nära mitt mål. Så nästa vecka kör jag igen, nu ska jag definitivt klara det! 

Hoppas du har haft en fin vecka! Ska du träna något? 
Better safe than sorry.

Jag är envis. Har jag bestämt mig för något så blir det oftast så. Gillar absolut inte att behöva kasta in handduken. Så jag gör det inte 🤓. Det är både en bra och en mindre bra egenskap det där med att vara envis. Som imorse tex...bra egenskap. 05.30 gick jag upp. Bara för att springa dagens tur. 3 km i lugnt tempo stod det på programmet. V a r f ö r lugnt tempo?! Jag vill ju slå rekord. Öka tempot. Bli ännu bättre. Alltid ligga först. Vara bäst. 


Prestationsprinsessa. Har nog alltid varit det.  Jobbar på det. Att inte  ställa så skyhöga krav på mig själv. Sprang i varje fall mina 3 km och höll utsatt (!) tempo. Skön runda! Solen sken och det var en härlig känsla i luften...fredag och löning bland annat 😉...bra start att vara så där irriterande hurtig 😁. 

I helgen ska jag ju som sagt klara mitt första delmål. Förhoppningvis får jag med mig Prince charming (Edit: Susanna följer med). Om inte så följer Prince not-so-charming med. Mitt självförsvarsspray. Det är så jag vågar mig ut ensam numera. Tråkigt men sant. Till dig som våldtar, överfaller och förnedrar oss kvinnor, till dig som tar dig friheten att beröva en annan människa något av det bästa man har - sin egen frihet och rätten till sin egen kropp, till dig som fysiskt och psykiskt misshandlar och trycker ner, jag har bara en sak att säga - dra åt helvete! På grund av er vågar jag inte gå ut när jag vill (speciellt inte kvällstid), jag ser mig alltid över axeln när jag är ute ensam och jag kommer aldrig någonsin att känna mig helt trygg utan sällskap. Jag menar...att välja bort en kvällspromenad/löptur mot risken finns att bli våldtagen/överfallen/mördad...inte så svårt val! "Hur många händer det för då?!" Ja, kanske inte alla eller ens 10% men jag känner inte att jag har råd att chansa! 

"Better safe than sorry" 

Lyssnade om just detta på veckans avsnitt av "sanningspodden" och jag verkar inte vara ensam om att tänka så här eller vara förbannad över hur utlämnad man känner sig...Lyssna om du har tid, bra avsnitt! 


En helg. Mysig sådan!

Åkte hem-hem i fredags. Bubblan fick testas på långfärd och hon höll måttet alla gånger. Det enda jag saknar med Mercan är farthållaren. Har haft en toppenmysig helg med "mommo o moffa"...En sväng till Skövde på lördagen för att provköra en till bil (vi måste ha varsin) och sen blev det en sväng på Elins esplanad, en pytteliten shoppingsväng och sen till mamma & pappa igen. Som alltid har vi ätit jättegott och haft det mysigt! Igår träffade jag Emelie och Madde, så kul att äntligen ses! Innan vi åkte hem var tanken att vi skulle åkt till Ikea men mamma blev sjuk så det blev inget med det denna gång...hoppas du kryar snabbt kära mamma ❤. 


Ny är det dags att sussa. Ny dag och nya möjligheter i morgon 😊 

En liten promenad innan middagslur. Mysigt att lunka i Millies tempo. Jag borde göra det oftare 😊.
Lördagsmiddag med god förrätt 😊
En till från lilla promenaden. Att vattenpölar kan vara så roligt? 😁
Fläta i håret, Millie var nöjd 😊 (bästa snoddarna för tunt hår, finns på Ur & Penn såklart!)
Prince charming och moi efter.. håll i dig nu...min allra första mil! Så stolt!
Inte helt nöjd med tiden men nöjd med att det faktiskt blev en mil. Fick påminna mig själv när det kändes som tyngst..."det är inte tiden du ska fokusera på idag!" Jobbigt för en prestationsprinsessa! Upplevde löpturen som mycket tyngre än vad jag trodde att den skulle kännas...men nu är det gjort. Förhoppningsvis slipper jag motvind nästa gång och kanske att jag upplever det som lättare då? Denna vecka som vi kliver in i nu är ju min första mål-vecka få jag ska klara milen på 65...

Joysan

- Make each day count!

RSS 2.0